Tuesday, 10 December 2013

Benarkan Vitamin Shaklee Menggemukkan??

Benarkan Vitamin Shaklee Menggemukkan??

"Vitamin-vitamin ni menggemukkan x?"
"Kalau ambil vitamin B-complex berat badan akan naik x"

Ramai juga yang takut-takut hendak ambil vitamin terutamanya B-Complex sebab takut ianya menggemukkan.

Jawapannya :TIDAK!!


Fakta B-Complex:

Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme. Kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan prestasi badan merosot dan tidak berfungsi dengan baik

B-Complex berfungsi untuk menukarkan gula menjadi tenaga. Dan tenaga akan digunakan untuk membuat aktiviti harian kita. Kita mungkin akan cepat berasa lapar dan ingin makan apabila tenaga telah digunakan. Jangan risau, ketika B-Complex diambil dengan cara yang betul, gula dari makanan yg kita makan akan terus dijana dan ditukar kepada tenaga semula. Bagaimana pula tenaga habis digunakan boleh membuatkan seseorang itu menjadi gemuk?

Fakta B-Complex Shaklee :

Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif - Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee.
Mudah di telan
Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin

PENTING!!
B-complex perlu diambil SELEPAS MAKAN kerana pengambilan B-complex akan meningkatkan metabolisma badan membawa kepada rasa lapar. Jika diambil SEBELUM MAKAN, anda akan makan dengan berselera sekali, dan ini lah penyebab berat badan anda meningkat!!

Berminat nak mencuba atau nak dapatkan Vitamin B Complex SHAKLEE…??
Jom PM, Whatsapp atau SMS Husna ye…018-2133 220

Anda pasti tidak menyesal…No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...