Thursday, 28 August 2014

Set Kesuburan Shaklee

SET KESUBURAN SHAKLEE
Anda telah lama mendirikan rumahtangga tapi masih belum mempunyai cahaya mata lagi??


Antara penyebab ketidaksuburan adalah:
* Umur yang dah meningkat
* Stress dan tak cukup rehat
* Pemakanan seharian yang tidak elok dan tidak seimbang
* Latihan olahraga / sukan yang terlampau
* Terlebih berat badan atau terlebih terlalu kurang berat badan
* Merokok
* Ketagih alkohol
* Penyakit kelamin
* Masalah kesihatan yang disebabkan hormon

Namun, ada beberapa tips dicadangkan untuk hamil. Antaranya ialah tips yang di tekanan oleh Dr Hamid Arshat....


"makan supplemen2 multivitamin, Vit E C folic"

Ada beberapa Set Hamil Shaklee..
Set Asas..
1. Gla Complex
2. Zink Complex
3. Vita-E Complex


Gla Complex perlu diamalkan oleh wanita, terutamanya yang menghadapi masalah haid yang tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) dapat membantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti dimana ia dapat membantu sperma sampai ke ovum dalam pembentukan janin.

Zink Complex pula perlu diamalkan oleh lelaki. Zink Complex shaklee merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukan hormon testosterone. Dimana ia dapat membekalkan jumlah air mani dan membantu mengekalkan paras testosterone yang bersesuaian dengan ovum wanita untuk proses persenyawaan.

Namun, Zink Complex juga digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana ia bertindak sebagai pelindungan sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

Vita-E Complex pula berfungsi sebagai membantu meningkatkan hormon seks baik untuk lelaki dan wanita. Ia juga dikenali sebagai  "vitamin seks".Set Lengkap Hamil
1. GLA Complex
2. Zink Complex
3. Vita-E Complex
4. Alfalfa Complex
5. B ComplexDalam Set Lengkap Hamil Shaklee ni, hanya perlu tambah Alfalfa Complex dan B Complex.
Alfalfa Complex kepada wanita dapt membantu mengatasi rasa "rasa sakit ketika bersama" , mengatasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut (makan alfalfa bersama kalsium/ostematrix) dan dapat membantu perhubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah) dimana ia dapat merapatkan vagina.

B Complex Shaklee pula lengkap dengan vitamin B6 (13.5mg), B12 (40.5mcg) dan asid folik (200mcg). Pengambilan asid folik bersama-sama dengan kehadiran vitamin B6 dan B12 amatlah disarankan bagi mengelakkan anemia yang boleh menyebabkan masalah kesuburan serta mengurangkan risiko kecacatan janin dan kecacatan tiub neutral.


Sebagai panduan anda, berikut adalah vitamin/ suplemen/ pemakanan tambahan yang baik untuk kesuburan suami isteri.
 
1. Energizing Soy Protein (ESP)
2. Vitalea
3. Vitamin C
4. B-Complex
5. Vitamin E & Selenium
6. Zink Complex
7. Alfalfa Complex
8. GLA Complex

Energizing Soy Protein (ESP)


Ia adalah protien lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain. ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. 
 
 
Vita-Lea


Mengandungi 28 vitamin dan mineral yg diperlukan oleh tubuh badan seorg dewasa. Pengambilan Vita-lea sebiji sehari boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan secara menyeluruh. Jadi, suami dan isteri perlu melengkapkan kesihatn diri dengan mengambil multivitamin ini.
 
Vita c


Satu tablet Vita C membekalkan 500mg vitamin C. Vita-C Shaklee adalah jenis 'sustained release' di mana vitamin C akan dilepaskan secara perlahan-lahan dan tahan lebih lama di dalam tubuh badan. Vitamin C berfungsi sebagai anti-oksidan seperti Vitamin E dimana ia menjaga kualiti sel sperma. Sperma yang tidak sihat dan tidak tangkas akan bermasalah untuk bersenyawa dgn ovum.
 
B-Complex


Lengkap dengan vitamin B6 (13.5mg), B12 (40.5mcg) dan asid folik (200mcg). Pengambilan asid folik bersama-sama dengan kehadiran vitamin B6 dan B12 amatlah disarankan bagi mengelakkan anemia yang boleh menyebabkan masalah kesuburan serta mengurangkan risiko kecacatan janin dan kecacatan tiub neutral.


Vit E Complex


Terkenal sebagai "vitamin seks". Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

Zinc Complex


Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat.Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.


Alfalfa Complex


Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.


GLA Complex


Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)". Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

Berminat untuk mendapatkan Set Hamil Shaklee..?

Whatsapp or SMS 017-718 7881


PERINGATAN

Vitamin ini adalah satu cara alternatif sahaja. Bukanlah 100% tepat..Kita hanya merancang dan usaha tetapi allah telah tetapkan yang terbaik untuk hambanya..Berusahalah berdoa dan tawakal kepada Allah swt..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...