Friday, 29 August 2014

Set Kurus Shaklee

Anda nak kurus...??


Dengan mengamalkan set kurus Shaklee, anda tak perlu bimbang akan kesan sampingan yangnegatif terhadap kesihatan anda.
Ramai yang masih tertanya-tanya tentang produk Shaklee untuk membantu menurunkan berat badan seseorang. Set kurus Shaklee ini terdiri  daripada beberapa set di mana setiap set mempunyai produk-produk tertentu  dalam membantu menurunkan berat badan dan mencapai berat badan ideal seseorang.

Set Kurus Budget..
1. Lecitihin (180 biji)
2. Alfalfa (330biji / 700biji)

Lecithin membantu mengemulsi lemak
Lecithin yang diambil secara konsisten dapat mengelakkan lemak di dalam badan terkumpul, di mana jika lemak2 ini berkumpul dalam badan bukan saja menyebabkan masalah kegemukan malah kebarangkalian untuk masalah2 lain timbul juga agak tinggi. Lemak dalam badan akan menyebabkan seseorang mungkin mengalami masalah kolestrol, darah tinggi, jantung dan banyak lagi masalah kesihatan yang lain.

Alfalfa untuk detoks tubuh
Pengambilan alfalfa juga amat penting dalam usaha menurunkan berat badan. Lemak2 dalam tubuh badan perlu diangkut keluar. Di sinilah alfalfa menjalankan peranannya dalam membantu pelawasan dan memastikan tubuh badan dapat menyerap nutrien yang diperolehi daripada pemakanan seharian.

Namun, lebih berkesan sekiranya anda menambah Herb Lax dalam set kurus anda. Ini kerana Herb Lax bertindak sebagai detoxDetox adalah proses pembersihkan usus dimana toksin,lemak dan lendir yang melekat di dinding usus itu dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas prosesdetox barulah dinding usus dah bersih dan dapat menyerap nutrien-nutrien dengan lebih baik.

Alfalfa dan Herb Lax sememangnya membantu kita untuk detox kerana kedua-duanya mempunyai fungsi yang sama iaitu menyingkirkan lemak cuma Alfalfa disarankan kepada ibu-ibu yang sedang menyusukan anak. Herblax pulak tidak digalakkan kepada ibu yang menyusukan anak kerana dikhuatiri kesan sampingan produk tersebut. Hal ini kerana HerbLax adalah julab semulajadi yang akan membuatkan kita rasa cepat rasa nak buang air besar. Namun, tidak perlu risau kerana sehari cuma 2-3 kali sahaja tidak seteruk mana kita minum teh untuk kurus. 


Set Kurus Premium
1. Cinch Shake  / ESP (850gram)
2. Lecithin (180 biji) / Omega Guard (90biji)
3. Herb Lax (120 biji)

Penambahan dalam Set Kurus Premium ini adalah Omega Guard dan Cinch Shake atau ESP.

Omega Guard bertindak sebagai agen pemecah lemak dan kolestrol.
Cinch Shake dan ESP ini bertindak sebagai pembinaan otot kerana 2 supplemen ini  dapat memberi sumber protein kepada kita. Ia dapat membina ,mengekalkan otot dan mengelakkan kulit menjadi mengeleber.Protein ini juga membuatkan kita rasa kenyang dan mengawal selera pemakanan kita. Dengan perubahan metabolisme dalam badan kita, secara tak langsung kita akan mengamalkan diet yang sihat.


Tiga proses mudah dalam penurunan berat badan iaitu bakar lemak, buang atau detox dan bina badanLecithin atau omega guard berfungsi sebagai  memecahkan sel-sel lemak dan membakar lemak. Manakala Alfalfa atau herb Lax berfungsi sebagai detox iaitu membuang lemak dan penyingkiran tokson dalam badan. Dan Cinch Shake atau ESP pula bertindak sebagai pembinaan badan dimana ianya berfungsi sebagai pembinaan otot dan mengelakkan kulit mengelebeh.

Suggestion ikut budget dan kesesuaian.

1. Budget-Lecithin/alfalfa or Lecithin/Herblax
2. Breastfeeding-Lecithin/Omegaguard/Alfalfa/Esp
3. Nak shape cepat-Lecithin/omegaguard/herblax/Cinch Shake


Tips kurus / Diet 

1. Rutin untuk perut rata
Minum air putih yang cukup dapat membantu membakar kalori.Menurut kajian meminum 500ml air dapat membakar kalori sehingga 30%

2. Jangan anti makan malam
Untuk elak daripada makan malam dengan banyak, cuba ambil hidangan waktu siang yang mencukupi. Jangan takut ambil kudapan seperti kacang rebus atau buah pada jam 4-5 petang supaya tak makan berlebihan waktu malam.(jangan makan junk food plak.

3. Kurang Tidur = GEMUK
Munurut kajian, setiap orang yang mendapat kuantiti tidur yang cukup antara 7-8 jam setiap malam akan menurunkan risiko berat badan meningkat.

4. Berat badan cepat turun?
Tips daripada Bob Harper,perunding rancangan The Biggest Loser, supaya masukkan sedikit daun pudina atau air limau nipis ke dalam air putih yang diminum seitap hari agar mendapat diet yang sukses.

5. Banyakkan mengambil protein
Asid amino yang terdapat dalam protein membantu mengurangkan berat badan. Tapi AWAS jika ambil protein dengan banyak ia akan meningkatkan nafsu makan pula ye...

6. Sarapan
Menurut penelitian di Amerika, sarapan lebih banyak adalah lebih baik.

7. Anggur Menghancurkan lemak
Menurut penelitian daripada Federation of American Society for Experimental Biology, seseorang yang memakan anggur akan mempunyai kadar malondialdehyde (MDA) yang sangat rendah.MDA adalah sisa makanan berlemak yang tidak dapat dicerna oleh badan dengan sempurna..(ok, lepas ni ramai2 borong anggur ye..

8. Makan Ikan untuk Ramping
Tak perlu susah untuk kuruskan badan.Ikan mampu membantu anda. Ini kerana kandungan omega 3 sangat baik untuk jantung dan mampu merampingkan lingkaran pinggang anda.

Sumber : Majalah Rapi


Berminat untuk mendapatkan Set Kurus Shaklee..?

Whatsapp atau SMS 017-718 7881


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...