Friday, 12 September 2014

Set Berpantang Shaklee Berkesan

Alhamdulillah....Tahniah...anda sedang hamil...!!!

Mempercepatkan penyembuhan selepas bersalin

Anda semestinya tengah sibuk mencari dan berfikir set bersalin mana yang mudah dan berkesan untuk diamalkan semasa berpantang nanti kan...

Set Berpantang Shaklee ni merupakan set berpantang yang terbaik.


Dengan Set Berpantang Shaklee ini, anda tidak lagi atau tidak akan mengalami gelala seperti berikut ketika berpantang nanti..
*Tiada lagi masalah sembelit!!!!
*Tiada lagi masalah luka lambat baik!!!!
*Tiada lagi badan letih dan lesu!!!!!
*Tiada lagi tekanan perasaan!!!!

Dalam produk Shaklee Vitamin ni ada lapan jenis produk yang perlu diambil. Walau bagaimanapun, anda tak perlu mengambil kelapan-lapan supliment tersebut melainkan kalau anda taknak pakai bengkung semasa berpantang nanti. Bergantung pada budget anda juga kan.

Set Bersalin Moden Shaklee ini boleh diambil sahaja selepas ibu melahirkan anak. Set Bersalin Shaklee ini juga sesuai untuk bersalin normal atau pembedahan. Ia juga menbantu mempercepatkan proses penyembuahan luka bersalin. Selain itu, Set Bersalin Moden Shaklee ini juga membantu ibu kembali bertenaga dan cergas ketika berpantang. Ia juga dapat menyenangkan perasaan ibu dan elak daripada meroyan. Selamat digunakan untuk ibu dan bayi serta bayi G6PD.

Terdapat tiga jenis pilihan dalam Set Bersalin Moden Shaklee atau Set Berpantang Moden Shaklee ni. 

3 pilihan set berpantang shaklee.
Pilihan pertama: Set Bersalin Basic Shaklee


Mengandungi 4 supplement penting untuk ibu berpantang; iaitu Zinc Complex, Vita-Lea, Alfalfa dan Ostematrix. Set ini boleh di ambil oleh ibu-ibu yang bersalin secara normal atau pembedahan.

Ia membantu ibu untuk berpantang dengan ceria:
*Atasi masalah sembelit
*Keputihan yang merimaskan
*Rawat luka dalaman dan luaran
*Bantu ibu cergas bertenaga walaupun dalam pantang
*Kurangkan bacaan kuning jika baby jaundice
*Bantu kecutkan rahim
*Kurangkan lenguh badan dan sakit pinggang

Pilihan 2: Set Bersalin Shaklee Extra Milk


Set ini mengandungi 7 supplement penting untuk ibu berpantang. Ada tambahan ESP, Vitamin C dan B Complex istimewa untuk membantu ibu berpantang kekal ceria bertenaga dengan susu melimpah ruah sampai memancut-mancut.

Menariknya, dengan ESP ni, susu juga akan bertambah pekat selain menghilangkan stretch mark dan membantu ibu mendapatkan semula kulit yang anjal macam sebelum mengandung 

Pilihan 3: Set Bersalin Shaklee Exclusive (Khas Untuk Kurus)


Set ini mengandungi 8 jenis supplement, eksklusif untuk ibu yang nak kembali kepada bentuk badan yang asal macam sebelum mengandung.
  
Dengan penambahan Lecithin dapat membantu memecahkan lemak. Lemak yang dipecahkan akan diangkut keluar oleh Alfalfa.

ESP turut membantu misi slim ibu berpantangESP bantu kawal rasa lapar ibu di samping menguatkan otot yang digunakan untuk membakar lemak jahat dalam tubuh.

Peranan setiap Vitamin dalam Set Bersalin Shaklee
Anda tidak perlu makan jamu lagi kalau dah amik Set Bersalin Shaklee ni ye..Sebab proses baik pulih tubuh kita sangat memerlukan zat dan nutrisi yang cukup.
Sebagai contoh, biasanya orang tua-tua suruh kita tungku untuk kecutkan rahim. Tapi terbukti Alfalfa sendiri boleh membantu mengecutkan rahim di samping dapat mengelak komplikasi tumpah darah semasa bersalin.

Pilis pula dikatakan dipakai supaya ibu lebih bertenaga. Faktanya ibu memerlukan protein dan zat yang cukup untuk rasa lebih segar dan cergas bertenaga.

Fungsi ESP Dalam Set Bersalin Shaklee


*Membantu ibu bertenaga semasa berpantang
*Mengawal rasa lapar ibu dalam pantang
*Membantu ibu segar walaupun terpaksa berjaga malam
*Merawat luka dalaman dan luaran, termasuk luka pembedahan ibu bersalin
*Meransang penghasilan susu yang banyak dan pekat
*Susu yang pekat membantu anak kenyang lebih lama
*Mengurangkan kesan strecth mark semasa mengandung
*Membantu mendapatkan semula kulit yang anjal dan berseri

Fungsi Vitalea Dalam Set Bersalin Shaklee


*Membantu ibu bertenaga selepas bersalin
*Mengandungi Zat Besi yang penting untuk mengekalkan paras HB dalam darah untuk pastikan ibu kekal cergas
*Top-up kekurangan nutrisi ibu dalam pantang yang terpaksa berpantang makan sesetengah makan yang berkhasiat

Fungsi Vitamin C Dalam Set Bersalin Shaklee

*Merangsang penghasilan kalogen yang membantu baik pulih kulit dan luka
*Mengelak kelenjar susu dari terluka, seterusnya mengelak susu dari drop akibat kecederaan kelenjar susu
*Meningkatkan sistem imum ibu berpantang
*Mambantu menghasilkan kulit cantik berseri
4. Fungsi B Complex Dalam Set Bersalin Shaklee
*Merangsang penghasilan hormone Serotonin
*Horman serotonin dikenali juga sebagai hormone gembira
*Hormon gembira penting untuk memastikan ibu kekal ceria dan mengelakkan post-partum depression
*Hormon gembira juga memastikan ibu kekal ceria supaya penghasilan susu ibu meriah dan banyak

Fungsi Ostematrix Dalam Set Bersalin Shaklee

*Melembutkan najis untuk mengelak sembelit
*Mengurangkan lenguh badan ibu berpantang
*Mengurangkan sakit pinggang ibu berpantang

*Membantu meransangkan penghasilan susu ibu
*Membantu penghasilan semula darah yang banyak hilang semasa ibu bersalin

Fungsi Alfalfa Dalam Set Bersalin Shaklee

*Membantu ibu melawas, seterusnya mengelak sembelit
* Bertindak seperti kacip fatimah untuk merapatkan Miss V
*Mengurangkan bacaan kuning/jaundice bayi
*Mengurangkan keputihan selepas darah nifas kering
*Merangsang penghasilkan susu ibu
               ***Untuk susu ibu yang banyak, ibu wajib kerapkan penyusuan atau perah susu. supliment hanya membantu, bukan watak utama untuk banykakkan susu

Fungsi Zinc Dalam Set Bersalin Shaklee

*supplemen terpenting sepanjang berpantang
*sangat membantu dalam mempercepatkan pembaikan luka-luka luaran dan dalaman
*sebagai pengganti protein yang terkandung dalam ikan haruan
*Adalah lebih mudah dan jimat dengan mengambil kapsul zinc ini.

 Fungsi Lecithin Dalam Set Bersalin Shaklee

*Memecahkan lemak dalam makanan
*Lecithin mengandungi kolina. Kolina penting  untuk fungsi memori dalam otak
*Membantu menguatkan memori ibu dalam pantang yang cepat terlupa
*Membantu develop memori baby menyusu
*Atasi masalah bengkak susu ibu yang menyusukan baby

Soalan Popular Tentang Set Bersalin Shaklee

1. Bila Saya Boleh Mula Ambil Set Bersalin Shaklee?
Set ini boleh di ambil sejurus selepas bersalin.

2. Kalau Anak Kuning (Jaundice), Boleh Ke Saya Teruskan Dengan Set Bersalin Shaklee?
Boleh. Tidak ada masalah. Cuma hanya perlu berhenti pengambilan B Complex.

3. Anak Saya Pra-Matang. Set Bersalin Shaklee Selamat Tak Untuk Dia?
Ya, boleh, malah sangat digalakkan.

4. Apa Kesan Set Bersalin Shaklee Kalau Saya Nak Menyusukan Anak Sepenuhnya?
Set Bersalin merangkumi juga keperluan ibu menyusu. ESP, Alfalfa dan Ostematrix bantu merangsang penghasilan susu yang banyak.

5. Set Bersalin Shaklee Ni Boleh Ambil Sekali Dengan Jamu Tak?
Boleh, cuma pastikan jarakkan pengambilan selama satu jam supaya penyerapan vitamin tak terganggu oleh kehadiran jamu.

6. Saya Bersalin Kaedah Pembedahan. Boleh Ke Nak Makan Set Bersalin Shaklee?
Ya boleh. Zinc dan ESP sangat penting untuk merawat dan membaik pulih luka pembedahan. Biasanya dalam masa 2 minggu, ibu dah tak rasa ngilu luka pembedahan


Berminat untuk mendapatkan Set Berpantang Moden Shaklee..?




Whatsapp atau SMS 017-718 7881

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...