Monday, 22 September 2014

Set Kehamilan Shaklee

Tahniah....!!!! Syukur...Alhamdulillah...


Anda sedang hamil...

Ketika hamil, ibu memerlukan zat serta mineral tambahan untuk membantu perkembangan bayi dalam kandungan supaya membesar dengan sihat dan sempurna.  Vitamin Shaklee dikatakan semulajadi kerana bahannya terdiri daripada sumber alam semulajadi tanpa pewarna, perisa dan pengawet tambahan. Dan ia tidak memerlukan silica gel untuk memelihara keasliannya. Kebanyakkan vitamin/ supplement lain mengandungi silica gel, pewarna, perisa dan pengawet tambahan untuk membekal nutrisi kepada ibu dan memelihara supliment tersebut supaya lebih tahan lama.

Kenapa set Hamil Shaklee kini menjadi pilihan ibu hamil..?

*Lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
*Tahan berbulan-bulan
*Boleh dimakan bersama ahli keluarga
*Harga yang sangat berbaloi
*Semulajadi (bukan sintetik)
*Tidak memberi sebarang kesan sampingan
*Bonus kesihatan dan kecantikan extra
*Juga sesuai dijadikan set berpantang
*Terbukti selamat dan berkesan


Set Asas untuk trimester pertama terdiri daripada:
*Vitalea
*B Complex
*Vitamin C
*Ostematrik


Set asas untuk trimester 2 & 3 terdiri dari:

*Vitalea
*B-Complex
*Vitamin C
*Ostematrix
*Omega Guard

Manakala untuk mana-mana trimester anda boleh mengambil ESP (Energizing Soy Protein) sebagai tambahan, bekalan protein lengkap untuk kehamilan.

Fungsi Vitamin kepada Ibu Hamil:

Vita-Lea Iron Formula -1 biji sehari


Vita-Lea mengandungi 12vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula. Ia membantu melengkapkan kekurangan nutrient ibu mengandung yang banyak diserap oleh bayi. Iron formula juga sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya. Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah,sentiasa kelihatan pucat lesu dan anemia. Anemia ini sangat merbahaya kepada ibu dan anak ketika proses kelahiran nanti.

Vitamin B Compleks – 1 biji sehariB Compleks Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.

Vitamin C – 1 biji sehari


Vitamin C sangat penting dalam tubuh kita kerana membantu untuk menguatkan sistem imun badan.
Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

OsteMatrix (Calcium-Magnesium) – 4 biji sehari

Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya. Vitmain D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung. Kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi. Ibu mengandung yang kekurangkan kalsium boleh menjejaskan pertumbuhan bayi dan menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri.


Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggang,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.


OsteMatrix untuk menyokong bekalan kalsium dalam tubuh. Bayi memerlukan kalsium yang tinggi untuk pembentukan tulang, sistem saraf, otot dan hati yang sihat. Bayi akan mendapatkan bekalan kalsium ini dari tubuh ibunya, maka wanita mengandung perlu sentiasa memastikan jumlah kalsium adalah mencukupi untuk keperluan bayi dan untuk ibu itu sendiri. OsteMatrix juga boleh mencegah masalah kejang atau simpul biawak yang sering dialami oleh ibu mengandung.

Omega 3 (Omega Guard) – 1 biji sehari


Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan dan mengawal berat badan ibu ketika mengandung. Supplemen ini perlu diambil mulai trimester kedua dan ketiga.

Energizing Soy Protein – minum sehari sekali


Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus. Amalan mengambil ESP ketika mengandung juga dapat mencantikkan kulit bayi.

Set Kehamilan Shaklee sangat lengkap untuk pertumbuhan janin semasa ibu mengandung.

Berminat untuk mendapat Set Kehamilan Shaklee..?
Boleh Hubungi Husna disalah satu talian ye..


Call / Whatsapp / SMS 017-718 7881

Cod : Sekitar Bandar Baru Uda, Kempas dan sekitar Johor Bahru


Testimoni Set Hamil Shaklee
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...