Wednesday, 26 November 2014

Perla Chocolate

Lebih advance dengan Perla Chocolate




KESAN BERGANDA DENGAN PENAMBAHAN L-CYSTEINE

Khas untuk anda yang tidak menggemari coffee! Anda boleh beralih kepada PERLA CHOCOLATE MILK! Keluaran terbaru daripada IRICH RESOURCES. Di upgrade dengan new flavour, dan ditambah dengan L-Cysteine! Apakah bahan yang dimaksudkan? Bahan ini dapat membantu untuk pembentukan gluthathione dan berfungsi sebagai agen pencegah pigmentasi dan menggalakkan pembentukan melanin kulit yang cerah serta membuat kulit anda mulus, segar dan berseri-seri! Wow! Terbaik bukan! Sedap, murah dan mampu milik!


KANDUNGAN PERLA CHOCOLATE MILK :


• Serbuk Mutiara
• L-Cysteine Hydrochloride
• Calcium
• Serbuk Chocolate
• Krimer Bukan tenusu
• Gula

• Ekstrak habbatus Sauda
• Ekstrak Tomato
• Vitamin C
• Collagen


FUNGSI L-CYSTEINE DALAM PERLA CHOCOLATE MILK :


• Untuk pencerahan kulit berganda
• Kulit semakin gebu
• Melambatkan proses penuaan
• Mampu melawan radikal bebas
• Meningkatkan sistem imum badan
• Mengekalkan kesihatan di tahap maksimum

FUNGSI PERLA CHOCOLATE MILK :


• Melembut dan menghaluskan tekstur kulit
• Kulit kelihatan lebih gebu, bersinar dan sempurna tanpa cela (flawless)
• Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam 1-2 minggu
• Memulihkan kulit berparut dan bermasalah
• Mengurangkan kedutan dan garis halus
• Mengecilkan liang pori
• Meningkatkan sistem imunisasi badan
• Mengatasi masalah jerawat dan jeragat
• Melawaskan sistem penghadaman

CARA PENGAMBILAN PERLA CHOCOLATE MILK :
• 1 paket utk +/- 150ml air panas dan kacau
• 1 kali 1 hari


Harga Perla Chocolate: RM65(SM), RM70(SS)

Promosi: RM45(SM), RM50(SS)
Free Postage

Berminat untuk mendapatkan Perla Chocolate..?
Contact Husna disalah satu talian ye…

PM FB: Farzana Husna
Whatsapp or SMS: 017-718 7881
Fanpage FB: Husna Beauty & Glowing

Code: Bandar Baru Uda, Tampoi, dan sekitar Johor Bahru




Jika berminat boleh buat pembayaran no akaun di bawah…
MayBank – 1590 210 70424 (NURUL HUSNA DALI)
@           
CIMB-70455 22638 (NURUL HUSNA DALI)
                               
Email: nunafarzanahusna@gmail.com

HP: 017- 718 7881

Lepas bank in, PM facebook, Whatsapp or SMS Husna:

Nama: Alamat: No hp: Produk & Kuantiti: Amount & Bank in bank mn:
Husna akan buat penghantaran selepas menerima MAKLUMAT & BUKTI PEMBAYARAN YANG LENGKAP.

**PENTING – JANGAN BUANG SLIP BANK / BUKTI PAYMENT selagi barang belum diterima**
**Selepas proses pengeposan dilakukan, Husna akan beri no track sebagai rujukan..TQ..




Tuesday, 25 November 2014

Egg Mask

Masker Mudah hanya dengan Egg Mask




KELEBIHAN EGG MASK :


**Dapat menganjalkan serta melicinkan kulit
**Mengurangkan dan menghilangkan blackhead & whitehead
**Memudarkan parut-parut halus
**Mengecilkan pori-pori kulit muka
**Mengecutkan jerawat

CARA PENGGUNAAN EGG MASK :


**Basuh muka dan lapkan sehingga kering
**Sapukan mask egg white peel ke seluruh muka kecuali bibir dan kening
**Biarkan ia sehingga kering 15-20minit
**Tarik perlahan-lahan, kemudian bilas dengan air
**Guna 3x dalam seminggu untuk kesan yang lebih efektif


Harga Egg Mask: RM25(SM), RM30(SS)

Promosi: RM15(SM), RM20(SS)
Free Postage

Berminat untuk mendapatkan Egg Mask..?
Contact Husna disalah satu talian ye…

Whatsapp or SMS: 017-718 7881

Code: Bandar Baru Uda, Tampoi, dan sekitar Johor Bahru



Jika berminat boleh buat pembayaran no akaun di bawah…
MayBank – 1590 210 70424 (NURUL HUSNA DALI)
@           
CIMB-70455 22638 (NURUL HUSNA DALI)
                               
Email: nunafarzanahusna@gmail.com

HP: 017- 718 7881

Lepas bank in, PM facebook, Whatsapp or SMS Husna:

Nama: Alamat: No hp: Produk & Kuantiti: Amount & Bank in bank mn:
Husna akan buat penghantaran selepas menerima MAKLUMAT & BUKTI PEMBAYARAN YANG LENGKAP.

**PENTING – JANGAN BUANG SLIP BANK / BUKTI PAYMENT selagi barang belum diterima**
**Selepas proses pengeposan dilakukan, Husna akan beri no track sebagai rujukan..TQ..



Tuesday, 18 November 2014

Kek Lumut Kukus


KEK LUMUT KUKUS


Bahan-bahan ( loyang 7 " x 7 ")


1 cawan tepung gandum ~ diayak
1 cawan horlicks
3/4 cawan gula halus
250 g mentega
4 biji telur A
pewarna hijau secukupnya
4 sudu besar seri kaya
1/4 cawan susu pekat manis
1 sk esen vanilla

1.Sediakan pengukus. Didihkan air. Griskan Loyang dgn mentega dan taburkan dgn sedikit tepung.
2.Pukul mentega bersama gula halus hingga kembang dan berkrim. Gunakan kelajuan maksima.
3.Masukkan telur sebiji dan pukul hingga sebati (guna speed sederhana). Kemudian, masukkan lagi sebiji telur dan pukul lagi. Ulangi proses ini sehingga habis.

4.Masukkan susu dan serikaya. Ratakan.
5.Masukkan tepung sedikit demi sedikit diselangselikan dgn horlicks dan gaulkan sebati.
6.Masukkan pewarna hijau dan esen vanilla. Sebatikan.
7.Tuangkan adunan ke dalam Loyang dan tutupkan dgn kertas foil.
8.Kukuskan selama 2 jam 30 minit. (tambah air panas jika hampir kering)

* Kek ini memang tidak menggunakan sebarang bahan penaik

Selamat mencuba ye...


Kek Kukus Hitam Manis


Kek Kukus Hitam Manis 


Bahan-bahan ( Loyang 9x9 )

* 450g Mentega berkualiti
* 200g Gula halus-boleh kurangkan ke 180g
* 10 biji telur saiz A
* 1 penutup botol esen vanilla
* 1 tin kecil susu pekat manis/krimer manis
* 1 tin sederhana serikaya
* 1 tin kecil nestle cream(rujuk gambar di bawah)
* 200g horlicks
* 150g browning sugar atau secukupnya(sehingga adunan cukup hitam)
* 200g tepung hong kong/tepung gandum
* 1 sudu teh ovalete

Nestle cream yang digunakan dalam resepi ini..ada 2 saiz di pasaran.

Cara-cara: 


1. Panaskan pengukus(pastikan air pengukus diisi hampir penuh agar tidak mudah kering), oleskan loyang dengan mentega dan ditaburkan rata dengan tepung.
2. Mentega(pastikan pada suhu bilik) dipukul bersama gula halus sehingga berkrim dan putih. Masukkan sebiji telur(pecahkan di dalam mangkuk terlebih dahulu untuk mengelakkan sekiranya ada telur busuk) dan pukul lagi..setelah sebati,baru masukkan sebiji lagi telur. Ulangi langkah ini sehingga telur habis. 

3. Masukkan satu persatu- esen vanilla,susu,serikaya,nestle cream,horlicks,ovallete dan tepung gandum(setiap kali masukkan setiap bahan,pukul dengan sebati baru masukkan bahan seterusnya.
4. Kemudian,masukkan browning sugar dan gaul sehingga benar2 sebati.
5. Masukkan ke dalam loyang yg sudah dioles tadi dan kukuslah selama 4 jam. Pastikan air pengukus sudah mendidih ketika kek mula dikukus.
6. Pastikan kek sudah sejuk sepenuhnya sebelum dikeluarkan daripada loyang. Selamat mencuba! 


Zofea Beauty Secret

Montok dengan Zofea Beauty Secret



KHASIAT ZOFEA BEAUTY SECRET untuk wanita:


✔ Menaikkan payudara kendur & jatuh
✔ Mengatasi masalah payudara besar sebelah
✔ Mencantikkan payudara leper
✔ Memontokkan payudara
✔Membesarkan saiz payudara dari CUP A ke CUP D

✔Menaikkan punggung yg jatuh
✔ Mengetatkan MISS V
✔ Menghilangkan bau badan
✔ Menghilangkan bau MISS V

✔ Menghasilkan pelicin untuk mengurangkan kesakitan semasa “bersama”
✔Meningkatkan keinginan seksual
✔ Menaikkan nafsu isteri untuk bersama suami
✔ Menghilangkan masalah keputihan
✔ Mengatasi masalah dalaman wanita
✔ Mencegah kanser

✔ Melawan radikal bebas
✔ Mencantik & meremajakan kulit
✔ Memutihkan kulit MUKA & BADAN
✔ Menghilang jerawat & parut jerawat
✔ Menghilangkan pigmentasi & jeragat
✔ Menghilangkan stretchmark & selulit

✔ Menambah tenaga
✔ Mencegah keletihan & menyegarkan badan
✔ Merawat masalah rahim
✔ Mengurangkan selera makan
✔ Melawaskan sistem pencernaan

Dah cuba pelbagai produk payudara tapi tak berkesan?? Kesan yg dicanang-canang tak seperti yg dijanjikan??

Jangan risau kerana sudah ada produk yg dapat menandingi semua produk lain yg ada di pasaran.

ZOFEA BEAUTY SECRET ialah FORMULA RAHSIA difomulasikan utk anda yg mementingkan payudara montok, bentuk badan menawan & kulit cantik.



Harga Zofea Beauty Secret: RM140(SM), RM150(SS)

Promosi: RM110(SM), RM115(SS)

Free Postage

Berminat untuk mendapatkan Zofea Beauty Secret..?
Contact Husna disalah satu talian ye…

Whatsapp or SMS: 017-718 7881

Code: Bandar Baru Uda, Tampoi, dan sekitar Johor Bahru




Jika berminat boleh buat pembayaran no akaun di bawah…
MayBank – 1590 210 70424 (NURUL HUSNA DALI)
@           
CIMB-70455 22638 (NURUL HUSNA DALI)
                               
Email: nunafarzanahusna@gmail.com

HP: 017- 718 7881

Lepas bank in, PM facebook, Whatsapp or SMS Husna:

Nama: Alamat: No hp: Produk & Kuantiti: Amount & Bank in bank mn:
Husna akan buat penghantaran selepas menerima MAKLUMAT & BUKTI PEMBAYARAN YANG LENGKAP.

**PENTING – JANGAN BUANG SLIP BANK / BUKTI PAYMENT selagi barang belum diterima**
**Selepas proses pengeposan dilakukan, Husna akan beri no track sebagai rujukan..TQ..


Harum Malam

Mantap hanya dengan Harum Malam




Testimoni cust amik HARUM MALAM..


"Btw so far dah 5 hari amalkan harum malam, mmg bau badan dah xde...selalu keluar lunch tgh peluh2, kalau tak pakai deodorant badan mesti bau hapak!
Hihi...Alhamdulillah..now xde dah bau bauan..siap cium dekat ketiak nak confirm tau...!! Mmg xde..Hihi happy jer..Lom habis sebotol tp kesan dah nampak..."

"Yup..!! mmg berkesan Harum Malam ni...akak dah amalkan sebulan...bukan je badan je yg bau wangi...miss v pun ketat cam dulu...suami akak pun happy...sebelum xde la nak manja2 sgt...skrg ni amboiii...terasa cam baru mula2 kawen plak walaupun anak dah 3 org..hihi...Harum Malam memang best..."

Produk terlaris laku keras tu............
Mei lah tgk ape yang bestnye Harum Malam ni..
Offer...3 Botol RM8*.**
Free Postage...

Kebaikan HARUM MALAM :


-Menghilangkan bau Peluh Badan yang masam(walaupun badan besar)
-Meningkatkan system tahan tubuh serta menstabilkan hormon
-Meningkatkan keinginan serta mempercepatkan ransangan seksual
-bertenaga dan mengatasi masalah vagina kering
-Membantu mengetatkan dan menganjalkan vagina
-Membantu membunuh bacteria dalam saluran kencing serta mengatasi masalah kerap kencing

-Mengurangkan tekanan dan tension
-Membantu menganjalkan kulit serta tubuh badan dan mengurangkan kedutan
-Mengatasi masalah keputihan dan gatal vagina
-Memperbetulkan perjalanan Rahim (usaha mendapatkan zuriat)


Harga Harum Malam: Sebotol rm28
Postage: RM6(SM), RM10(SS)

Promosi: 3 botol RM80(SM), RM85(SS)
Free Postage

Berminat untuk mendapatkan Harum Malam..?
Contact Husna disalah satu talian ye…

Whatsapp or SMS: 017-718 7881

Code: Bandar Baru Uda, Tampoi, dan sekitar Johor Bahru




Jika berminat boleh buat pembayaran no akaun di bawah…
MayBank – 1590 210 70424 (NURUL HUSNA DALI)
@           
CIMB-70455 22638 (NURUL HUSNA DALI)
                               
Email: nunafarzanahusna@gmail.com

HP: 017- 718 7881

Lepas bank in, PM facebook, Whatsapp or SMS Husna:

Nama: Alamat: No hp: Produk & Kuantiti: Amount & Bank in bank mn:
Husna akan buat penghantaran selepas menerima MAKLUMAT & BUKTI PEMBAYARAN YANG LENGKAP.

**PENTING – JANGAN BUANG SLIP BANK / BUKTI PAYMENT selagi barang belum diterima**
**Selepas proses pengeposan dilakukan, Husna akan beri no track sebagai rujukan..TQ..


Wonder Glow Skincare

Cerah dan cantik dengan Wonder Glow Skincare




Masih tercari-cari produk yg boleh membuat kulit wajah glowing dan cerah berseri??
Mungkin anda dah mencuba pelbagai produk namun hasilnya mengecewakan...
JOM GUNAKAN WONDER GLOW!

Krim pencerah super ultra! Terlaris dipasaran! Dijamin cerah bercahaya 3 hari!

Ultra Efektif untuk :
Ø Menghilangkan pigmentasi yang tebal
Ø Menghapuskan jerawat dengan berkesan
Ø Memutihkan dan mencerahkan wajah dengan cepat
Ø Mengecilkan pori-pori wajah dan menghaluskan kulit
Ø Anti Penuaan dan Face Lifting yang hebat
Ø Mengandungi Vitamin C Infusions, Super Glutahione dan Sarang Burung Walet supaya kulit cerah bercahaya dan bersinar!

Cara Pemakaian :
** Cream D ( Day / Siang ) dipakai untuk siang hari, dapat digunakan sebagai alas bedak dan pelindung sinar matahari UV- Ultra Foundation
** Cream N ( Night / Malam ) dipakai pada waktu malam
** Pertama pemakaian, sapuan menegak ke atas pada kulit supaya krim dapat menembus jauh ke dalam bahagian lapis epidermis kulit

Berminat untuk mendapatkan Wonder Glow Skincare..?
Contact Husna disalah satu talian ye…

PM FB: Farzana Husna
Whatsapp or SMS: 017-718 7881
Fanpage FB: Husna Beauty & Glowing

Code: Bandar Baru Uda, Tampoi, dan sekitar Johor Bahru




Jika berminat boleh buat pembayaran no akaun di bawah…
MayBank – 1590 210 70424 (NURUL HUSNA DALI)
@           
CIMB-70455 22638 (NURUL HUSNA DALI)
                               
Email: nunafarzanahusna@gmail.com

HP: 017- 718 7881

Lepas bank in, PM facebook, Whatsapp or SMS Husna:

Nama: Alamat: No hp: Produk & Kuantiti: Amount & Bank in bank mn:
Husna akan buat penghantaran selepas menerima MAKLUMAT & BUKTI PEMBAYARAN YANG LENGKAP.

**PENTING – JANGAN BUANG SLIP BANK / BUKTI PAYMENT selagi barang belum diterima**
**Selepas proses pengeposan dilakukan, Husna akan beri no track sebagai rujukan..TQ..

#Wonder glow Skincare
#Kecantikan


Friday, 14 November 2014

Puding Marble Coklat

Simple dan sedap

Resepi Puding Marble Coklat

Bahan-bahan ( 8 - 10 orang )

2 gelas air
1 paket agar-agar serbuk (10 gm)
2 Gelas susu segar
3 biji kuning telur
3 sudu besar mentega/majerin
1 sudu besar serbuk koko(sy gn choc emulco)
1 sudu besar tepung kastard
1 gelas gula (sy gna 2/3 gelas)

Cara-cara membuat :

Masukkan 2 gelas air didalam periuk. Biar air hingga mendidih. semantara itu, pukul kuning telur bersama mentega, ketepikan.

Bancuh tepung kastard bersama susu segar. Setelah air mendidih, masukkan serbuk agar2 bersama gula. kacau hingga kedua-dua bahan larut.

Setelah bahan tadi larut, masukkan bancuhan tepung dan kacau. Kemudian masukkan pula telur yg telah dipukul bersama mentega tadi. Kacau sebati dan tapis adunan.

Bahagi adunan kepada 2 bahagian. 1 bahagian dicampur dengan serbuk koko.(serbuk koko dibancuh dengan sedikit air panas). kacau sebati. 1 bahagian lagi biarkan warna asal.

Sendukkan 1 bahagian koko ditengah loyang, diikuti 1 bahagian warna asal di atasnya. Ulang hingga habis. Sejukkan di dalam peti sejuk. * Acuan loyang terpulang kepada individu.

Note:
Resepi asal menggunakan sukatan gelas.
1 gelas=240ml.Guna gelas yg sama untuk semua sukatan

Selamat Mencuba ye... 

#resepi masakan

Thursday, 13 November 2014

Bedak Thanaka

Gebu hanya dengan bedak thanaka



• Hijau (Lemon) – sesuai untuk mencerahkan kulit,merawat jerawat kronik dankulit pucat
• Pink (Rose) – sesuai untuk meningkatkan kolagen kulit dan merawat jeragat
• Krim (Original) – sesuai untuk melembapkan kulit,merawat penuaan dan melembapkan kulit
• Putih (Jasmine) – sesaui untuk merawat ruam,sesuai juga merawat ruam bayi,kulit kerin dan gatal-gatal.

Bedak THANAKA diperbuat daripada kayu tanaka yg sangat berkesan untuk : -
• Kecutkan jerawat
• Haluskan kulit
• Cerahkan kulit
• Hilangkan jeragat
• Lembutkan kulit – Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka

• Pelindung cahaya matahari
• Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan;
• Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation
Tanaka Powder adalah berasal dari pokok tanaka yg digunakan oleh orang – orang Myanmar sebagai penjagaan wajah dan badan mereka dari jerawat, jeragat dan sinaran matahari.


Harga Bedak Thanaka: RM25(SM), RM29(SS)

Promosi: RM15(SM), RM19(SS)
Free Postage.

Berminat untuk mendapatkan Bedak Thanaka..?
Contact Husna disalah satu talian ye…

Whatsapp or SMS: 017-718 7881

Code: Bandar Baru Uda, Tampoi, dan sekitar Johor Bahru



Jika berminat boleh buat pembayaran no akaun di bawah…
MayBank – 1590 210 70424 (NURUL HUSNA DALI)
@           
CIMB-70455 22638 (NURUL HUSNA DALI)
                               
Email: nunafarzanahusna@gmail.com

HP: 017- 718 7881

Lepas bank in, PM facebook, Whatsapp or SMS Husna:

Nama: Alamat: No hp: Produk & Kuantiti: Amount & Bank in bank mn:
Husna akan buat penghantaran selepas menerima MAKLUMAT & BUKTI PEMBAYARAN YANG LENGKAP.

**PENTING – JANGAN BUANG SLIP BANK / BUKTI PAYMENT selagi barang belum diterima**
**Selepas proses pengeposan dilakukan, Husna akan beri no track sebagai rujukan..TQ..




Dewy Extra Whitening

Cerah dan Glowing dengan dewy sakura




Kulit cantik bak artis Korea dengan Dewy Extra Whitening! Merupakan produk terbaru di pasaran yang membantu mencantikkan dan mencerahkan kulit muka dan badan dalam masa yang singkat tanpa kesan sampingan. Rasa buah yang sangat sedap dan diadun dengan 3 bahan-bahan SUPER PLATINUM iaitu Bunga Sakura, Buah Camu Camu (kandungan Vitamin C tertinggi di dunia 50X lagi tinggi dari buah oren) dan Lilin Lebah (Beeswax).

✿ Serbuk vitamin dengan 50x vitamin c semulajadi lebih tinggi dari oren.
✿ Formula pencerahan pantas dan hebat.
✿ Booster untuk Produk kecantikan/Supplement

Jika nak cepat nampak kesan makan supplement , tambah Dewy Extra Whitening ke dalam supplement anda.

Harga Dewy Sakura: RM65(SM), RM69(SS)

Promosi: RM45(SM), RM49(SS)
Free Postage.

Berminat untuk mendapatkan Dewy Sakura..?
Contact Husna disalah satu talian ye…

Whatsapp or SMS: 017-718 7881

Code: Bandar Baru Uda, Tampoi, dan sekitar Johor Bahru



Jika berminat boleh buat pembayaran no akaun di bawah…
MayBank – 1590 210 70424 (NURUL HUSNA DALI)
@           
CIMB-70455 22638 (NURUL HUSNA DALI)
                               
Email: nunafarzanahusna@gmail.com

HP: 017- 718 7881

Lepas bank in, PM facebook, Whatsapp or SMS Husna:

Nama: Alamat: No hp: Produk & Kuantiti: Amount & Bank in bank mn:
Husna akan buat penghantaran selepas menerima MAKLUMAT & BUKTI PEMBAYARAN YANG LENGKAP.

**PENTING – JANGAN BUANG SLIP BANK / BUKTI PAYMENT selagi barang belum diterima**
**Selepas proses pengeposan dilakukan, Husna akan beri no track sebagai rujukan..TQ..



Vee Spray Legacy

Ketat hanya dengan semburan Vee Spray Legacy



Nak tahu tak? Vee spray ni sesuai untuk ibu-ibu baru habis bersalin,
bahkan untuk yang belum bernikah,yang bermasalah dengan miss v anda,
Mengatasi segala masalah miss v dalam masa yang singkat..

KELEBIHAN :

• Membersihkan organ kewanitaan
• Mengurangkan Aroma Kurang Enak.(bau busuk)
• Mengurangkan keputihan pada miss v.
• Mengurangkan lendir berlebihan.
• Membuat organ wanita rapat dan ketat.
• Membuatkan miss v kelihatan pinkish dan gebu.

KESAN SELEPAS SEMBURAN :

1) Hari pertama Terasa sejuk pada bahagian dalam miss v.
2) Hari Kedua otot miss v akan terasa sedikit mengencang. (bergantung pada individu)
3) Hari ketiga akan terasa otot miss v mengencang.

4) Hingga hari ketujuh mama miss v akan rapat dari luar (Penggunaan yang rutin akan membantu miss v untuk mengencangkan otot miss v anda sehingga terasa rapat seperti dara semula. Miss V akan bebas dari keputihan dan bau yang kurang enak.)

Harga Vee Spray Legacy: RM45(SM), RM49(SS)
Free Postage.

Berminat untuk mendapatkan Vee Spray Legacy..?
Contact Husna disalah satu talian ye…

Whatsapp or SMS: 017-718 7881

Code: Bandar Baru Uda, Tampoi, dan sekitar Johor Bahru



Jika berminat boleh buat pembayaran no akaun di bawah…
MayBank – 1590 210 70424 (NURUL HUSNA DALI)
@           
CIMB-70455 22638 (NURUL HUSNA DALI)
                               
Email: nunafarzanahusna@gmail.com

HP: 017- 718 7881

Lepas bank in, PM facebook, Whatsapp or SMS Husna:

Nama: Alamat: No hp: Produk & Kuantiti: Amount & Bank in bank mn:
Husna akan buat penghantaran selepas menerima MAKLUMAT & BUKTI PEMBAYARAN YANG LENGKAP.

**PENTING – JANGAN BUANG SLIP BANK / BUKTI PAYMENT selagi barang belum diterima**
**Selepas proses pengeposan dilakukan, Husna akan beri no track sebagai rujukan..TQ..






Blackhead Remover Serum

Tanggalkan Blackhead dengan serum



"Memang tak boleh percaya dan seriously serum blackhead ni owesome giler...Pakai 20minit je semua blackhead whitehead semua timbul kat atas hidung dan senang je guna besi tu keluarkan semua..halus sangat hidung sekarang..."

"guna serum tu bagusla..memang keluar betul whitehead dan bleakhead tu..tak payah tekan pun..sapu-sapu je dah keluar..."

KELEBIHAN BLACKHEAD REMOVER SERUM BY RZN BEAUTY


✔ Terbaik untuk melindungi kulit daripada kotoran,
✔ Mencegah terhasilnya blackhead dan whitehead.
✔ Bertindak menutup kembali pori – pori yang terbuka akibat bekas blackhead dan whitehead.
✔ Membekalkan kepada kulit nutrient-nutrient yang diperlukan untuk pori-pori wajah mengecil.
✔ Baik untuk menghilangkan dan mencegah terjadinya blackhead, whitehead dan kerosakan kulit.


Harga Blackhead Remover Serum: RM35(SM), RM39(SS)
Promosi: RM25(SM), RM29(SS)
Free Postage.

Berminat untuk mendapatkan Blackhead Remover Serum..?
Contact Husna disalah satu talian ye…

Whatsapp or SMS: 017-718 7881

Code: Bandar Baru Uda, Tampoi, dan sekitar Johor Bahru



Jika berminat boleh buat pembayaran no akaun di bawah…
MayBank – 1590 210 70424 (NURUL HUSNA DALI)
@           
CIMB-70455 22638 (NURUL HUSNA DALI)
                               
Email: nunafarzanahusna@gmail.com

HP: 017- 718 7881

Lepas bank in, PM facebook, Whatsapp or SMS Husna:

Nama: Alamat: No hp: Produk & Kuantiti: Amount & Bank in bank mn:
Husna akan buat penghantaran selepas menerima MAKLUMAT & BUKTI PEMBAYARAN YANG LENGKAP.

**PENTING – JANGAN BUANG SLIP BANK / BUKTI PAYMENT selagi barang belum diterima**
**Selepas proses pengeposan dilakukan, Husna akan beri no track sebagai rujukan..TQ..



Wednesday, 12 November 2014

Inayah Beauty Booster

Hanya Dengan Inayah Beauty Booster



"Hari first dah terasa kesannya...!!! Kulit rasa lembappp...."
Jimattt...!!!

3 in 1...
Slimming, Detox dan Collagen...

INAYAH BEAUTY BOOSTER

Kelebihan Inayah BB


-Menukarkan kulit gelap kepada kulit cerah, gebu
-Menghilangkan ruam, gatal, kemerahan dan eczema
-Menghilangkan jerawat, jeragat serta kedutan
-Menjadikan warna kulit sekata, lembap, tidak berminyak
-Menggalakkan penumbuhan rambut
-Menguatkan kuku, tulang


-Anti aging (awet muda)
-Melegakan sakit lutut
-Menjadi pelincir kepada sendi-sendi badan
-Menguatkan sistem imunisasi badan
-Meningkatkan tenaga
-Mengurangkan selulit

-Memecahkan lemak, badan menjadi langsing
-Menyelesaikan masalah penghadaman (Anti-Sembelit)
-Meningkatkan daya ingatan
-Membantu masalah insomnia
-Mengelakkan alahan bagi wanita mengandung
-Mengubahsuai hormon bagi wanita menopause

-Pengambilan berterusan selama 6 bulan dapat meningkatkan penghasilan Glutathione secara semula jadi
-Sesuai diambil bagi ibu menyusukan bayi
-Meningkatkan susu ibu
-Mencepatkan penyembuhan luka bersalin
-Mengurangkan bengkak susu
-Menurunkan darah tinggi


>> SEBIJI SEHARI - SIHAT LANGSING PUTIH GEBU BERSERI..!! <<

Impikan kulit mulus berseri hingga hujung kaki?
Mahukan badan cergas bertenaga sepanjang hari?

Mahu suami puji badan langsing persis dara kembali?
Atau masalah kulit membelengu diri?

Sudah cuba macam-macam tapi hasilnya tidak memuaskan hati?

USAH PUTUS ASA, PENYELESAIAN PASTI ADA!
BUANG AURA NEGATIF ANDA!
JOM CUBA INAYAH BEAUTY BOOSTER..
HANYA TELAN SEBIJI SEHARI.. TAK PERLU BERBIJI2.. TAK PERLU BANCUH2..

SEMUDAH ITU SAJA UNTUK KEMBALI CANTIK, GEBU, LANGSING? WOW!!
MUDAH, RINGKAS, TANPA PANTANG LARANG, TANPA DIET DAN CIRIT-BIRIT..
HASIL YANG PASTI BUAT ANDA YAKIN DAN BANGGA DIRI KEMBALI..


INAYAH BEAUTY BOOSTER merupakan supplement lengkap No. 1 Asia, terhasil dari kombinasi bahan berkualiti tinggi dan paling bermutu untuk kepuasan pengguna yang melalui gaya hidup harian yang sibuk dan tidak banyak masa untuk memanjakan diri tapi dalam masa yang sama ingin tampil CANTIK, SIHAT dan LANGSING. Dengan pengambilan 1 biji sahaja sehari, anda boleh mengubah penampilan hanya dalam tempoh seawal 1 minggu!

KEISTIMEWAAN INAYAH BEAUTY BOOSTER :



1. PURE SHARK COLLAGEN – Pertama di pasaran Malaysia menggunakan kolagen dari sumber jerung (shark) di mana kadar penyerapan nya paling pantas dan paling tinggi ke dalam badan berbanding salmon, talapia atau sumber marin lain. Ia sangat membantu dalam mengatasi masalah :

-Menggurangkan senggugut dan keputihan
- Melewatkan proses penuaan
- Menghilangkan ruam, jerawat, jeragat, garis halus dan kedutan
- Meningkatkan tenaga
- Menguatkan sistem imunisasi badan
- Mengalakkan pertumbuhan rambut lebat dan bersinar
- Menguatkan kuku dan sendi tulang


2. SOY LECITHIN
– Inayah adalah supplement pertama yang mengabungkan shark collagen dan soy lecithin bagi mendapatkan bentuk badan idaman.

Kehebatannya membantu pengguna :

- Meningkatkan daya ingatan
- Memecahkan lemak degil dalam badan
- Membantu masalah imsonia (sukar tidur)
- Mengelakkan penyakit kulit seperti eczema
- Mencegah pengumpulan lemak dalam hati
- Mempercepatkan metabolisma untuk membakar lemak
- Membantu dalam proses penghadaman dan mengelakkan sembelit
- Mengurangkan bengkak susu ibu menyusui bayi
- Melangsingkan badan serta menghapuskan selulit
- Mengekalkan bentuk badan ideal


3.MILK THISTLE – TONIK HATI NO 1 DUNIA. Di datangkan khas dari EROPAH untuk membuang toksin di dalam badan dan HATI. Pengambilannya membantu badan lebih bertenaga dan jantung lebih sihat. Sangat di syorkan kepada penghisap rokok, peminum alkohol, yang suka minum atau makan fast food serta yang pernah guna produk kimia berbahaya.

Antara kepentingan milk thistle lain ialah :

- Membantu membina sel sel hati yang sihat
- Melegakan sembelit
- Menyingkirkan toksin dari hati
- Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat
- Pengambilan beterusan beberapa bulan akan meningkatkan penghasilan glutathione secara semulajadi
- Menurunkan paras kolesterol
- Mencegah kanser payudara
- Menghilangkan rasa gatal, kemerahan, radang dan eczema
- Sebagai antioksidan 10x lebih kuat dari vitamin E


4. L–GLUTHAHIONE 
- 10X ganda lebih berkesan daripada gluthathione biasa.
- Menjadikan kulit mulus, halus, cerah dan gebu seperti bayi! Ia meningkatkan kesihatan kulit seperti :
- Menjadikan warna kulit sekata, lembap dan tidak berminyak
- Meningkatkan penyembuhan luka
- Membuatkan kulit lembut, licin, segar dan berseri
- Memutihkan kulit dan mengurangkan noda / tanda2 penuaan


5. MAQUIBERRY :

- Menurunkan berat badan
- Meningkatkan kekuatan dan daya ketahanan badan
- Meneutralkan radikal bebas
- Sumber Vitamin C
- Menambahkan paras tenaga
- Menguatkan tulang dan sendi
- Memutihkan kulit dan melindungi kulit daripada sinaran matahari
- Mengurangkan tahap kolesterol jahat
- Menyokong kesihatan saluran darah dan jantung


6. POMEGRANATE :

- Membaik pulih fungsi hati dan limpa
- Mencuci buah pinggang dan salur kencing
- Membantu penghadaman
- Membuang lemak berlebihan
- Mengelakkan alahan bagi wanita mengandung
- Mengubahsuai dan mengimbangi hormon bagi wanita menopause
- Membaiki sistem pembersihan dan pengaliran darah
- Merawat dan membaikpulih pesakit kencing manis
- Menambahbaik stamina dan mengcegah penyakit lemah tenaga batin
- Mencantikkan kulit
- Mengurangkan pengumpulan lemak di dinding pembuluh darah


7. VITAMIN C :

- Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu
- Melindungi sel tubuh daripada kesan pencemaran
- Melindungi daripada jangkitan dan selsema
- Membantu mengurangkan paras kolesterol
- Berguna dalam rawatan anemia
- Sebagai penambah booster kepada shark collagen dan L Glutathione dalam Inayah


8. VITAMIN B :

- Menukar makanan kepada tenaga
- Meredakan tekanan / stress
- Membantu tumbesaran
- Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur dan beruban
- Mengurangkan masalah keletihan mata
- Meredakan senggugut
- Mencegah ulser

CARA PENGAMBILAN Inayah Beauty Booster :


1 botol mengandungi 30 biji. Sehari hanya perlu makan 1 biji sahaja.

Waktu yang paling terbaik ialah waktu selepas bangun dari tidur.

p/s : untuk yg ada gastric dan darah tinggi boleh makan selepas breakfast
special : inayah tiada pantang larang, tiada cirit birit, minum air 2 liter shj
KELULUSAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA.



Harga Inayah Booster Beauty: RM156(SM), RM160(SS)
Promosi: RM120(SM), RM124(SS)
Free Postage.

Berminat dengan Inayah Booster Beauty..?
Contact Husna disalah satu talian ye..

Whatsapp or SMS 017-718 7881

Code: Bandar Baru Uda, Tampoi dan Sekitar Johor Bahru.



Jika berminat boleh buat pembayaran no akaun di bawah…
MayBank – 1590 210 70424 (NURUL HUSNA DALI)
@           
CIMB-70455 22638 (NURUL HUSNA DALI)
                               
Email: nunafarzanahusna@gmail.com

HP: 017- 718 7881

Lepas bank in, PM facebook, Whatsapp or SMS Husna:

Nama: Alamat: No hp: Produk & Kuantiti: Amount & Bank in bank mn:
Husna akan buat penghantaran selepas menerima MAKLUMAT & BUKTI PEMBAYARAN YANG LENGKAP.

**PENTING – JANGAN BUANG SLIP BANK / BUKTI PAYMENT selagi barang belum diterima**
**Selepas proses pengeposan dilakukan, Husna akan beri no track sebagai rujukan..TQ..


Nikko Placenta White

Putih gebu dengan Nikko Placenta White



Nikko Placenta White

Kebaikan Nikko Placenta White


Kesan seawal 10 hari dapat dilhat setelah menggunakan Nikko Placenta White. Antara bahan yang terdapat ialah Glutathione & Collagen dimana ia dapat memutihkan dan menggebukan kulit. Vitamin C yang terdapat dalam Nikko Placenta White membantu menghilangkan jerawat serta membaiki kulit berparut. Selain itu, Protein Salmon Placenta iaitu protein dalaman ikan salmon amat bagus untuk anti aging dan melambatkan monopaus.

✔ Memutihkan muka & seluruh badan
✔ Tegang serta gebukan kulit wajah
✔ Mengecilkan ruang pori
✔ Mencegah serta menghilangkan jerawat
✔ Membaiki strukur kulit ( hilang parut )
✔ Menambah tenaga ( mudah bangun pagi )
✔ Melambatkan proses penuaan dan proses monopaus


Harga Nikko Placenta White: RM89(SM), RM93(SS)
Promosi: RM79(SM), RM83(SS)
Free Postage.

Berminat dengan Nikko Placenta White..?
Contact Husna disalah satu talian ye..

Whatsapp or SMS 017-718 7881

Code: Bandar Baru Uda, Tampoi dan Sekitar Johor Bahru.



Jika berminat boleh buat pembayaran no akaun di bawah…
MayBank – 1590 210 70424 (NURUL HUSNA DALI)
@           
CIMB-70455 22638 (NURUL HUSNA DALI)
                               
Email: nunafarzanahusna@gmail.com

HP: 017- 718 7881

Lepas bank in, PM facebook, Whatsapp or SMS Husna:

Nama: Alamat: No hp: Produk & Kuantiti: Amount & Bank in bank mn:
Husna akan buat penghantaran selepas menerima MAKLUMAT & BUKTI PEMBAYARAN YANG LENGKAP.

**PENTING – JANGAN BUANG SLIP BANK / BUKTI PAYMENT selagi barang belum diterima**
**Selepas proses pengeposan dilakukan, Husna akan beri no track sebagai rujukan..TQ..


Monday, 10 November 2014

Cara Menghalau Lalat

Terlalu Banyak lalat..??



Adakah anda tidak suka dengan kehadiran lalat di rumah anda? Jom ketahui teknik menghalau lalat di sini..

Lalat merupakan sejenis serangga yang mampu terbang dan boleh menyebarkan penyakit, diisebabkan cara permakanan dan sifatnya yang sering terbang ke tempat yang kotor seperti dalam tandas, tempat sampah dan sebagainya.

Lalat juga adalah salah sejenis serangga perosak yang paling mudah dijumpai. Namun begitu, jenis lalat buah dan bunga tidak dikategorikan sebagai pembawa penyakit.

Kehadiran lalat pasti lalat merimaskan sesiapa sahaja yang berhadapan dengan situasi ini. Selain bunyi yang dikeluarkan ketika terbang, ia suka menghinggap pada badan kita dan keadaan tersebut sangat menganggu.

Berikut adalah senarai petua bagaimana hendak menghalau lalat.

1) Ambil dua batang lilin dan nyalakannya. Kemudian letakkan di atas meja makan atau di kawasan hidangan. Haba daripada lilin amat tidak disukai lalat.

2) Masukkan beberapa kuntum bunga cengkih ke dalam mangkuk atau cawan berisi air. Biarkan terdedah di ruang dapur.

3) Letakkan secekak daun kari dalam bekas berisi air dan biarkan di sudut tempat makan atau hidangan.

4) Ambik beberapa biji cili besar dibelah dua dan letakkan di atas meja.

5) Tumbuk kulit kayu manis sehingga hancur. Kemudian taburkan pada meja makan jika anda tidak mahu lalat datang ke meja makan tersebut.

6) Kibaskan daun belimbing kepada lalat yang sedang terbang. Selepas itu lalat akan pergi jauh.

7) Bagi mengurangkan lalat hinggap pada makanan, sediakan satu uncang yang diisi kulit kayu manis, bunga lawang dan cengkih di dalamnya. Gantungkan pada ruang makan yang terdapat lalat.

Keberkesanan petua-petua di atas untuk menghalau lalat adalah sementara, sekiranya anda mengamalkan kebersihan luar dan dalam rumah, sudah pasti lalat tidak akan hadir di rumah anda. ‘Kebersihan yang bersih bermula daripada anda sendiri’. Jagalah kebersihan di kawasan anda agar anda tidak di timpa penyakit di kemudian hari.


Cara Menghalau Lipas

Banyak sangat lipas dirumah..??



Lipas merupakan serangga yang di katakan ramai yang tidak mengemarinya. Jom ketahui petua halau lipas dari rumah anda.

Lipas, salah satu binatang yang mengelikan dan selalunya ia akan dipukul menggunakan penyapu, selipar dan sebagainya sehingga mati. Tahukan anda, jika binatang ini dipukul akan mendatangkan keburukan yang mana puncanya berada di bahagian isi perut lipas.

Perut lipas mengandungi cacing halus dan lembut yang akan hidup meskipun di luar daripada tubuh lipas. Bila cacing ini berada luar daripada tubuh lipas, dia akan mencari tempat baru. Cacing ini bersaiz pendek dan dapat dilihat melalui mata kasar pada jarak 10-20 cm.

Anda tidak percaya! Ia boleh dibuktikan melalui kaedah ini dengan cara meletakkan isi perut lipas di atas kertas hitam atau cermin dan anda dapat lihat cacing yang keluar dari perut lipas yang meronta-ronta mencari tempat baru.

Sangat bahaya, jika cacing ini memasuki kulit tubuh kita terutama kaki kerana dapat masuk melalui pori-pori kulit atau bila ada luka terbuka. Anda ingin tahu petua untuk menghalau lipas di dapur atau ruang tamu anda. Jom ketahuinya!

1. Ambil sebuku sabun mandi dan potong kecil. Kemudian letakkan ketulan kecil sabun ini di setiap kawasan yang mempunyai lipas. Biarkan sahaja dan lihat hasilnya.

2. Potong dan letakkan hirisan lemon di kawasan yang ada lipas dan lipas akan bertempiaran lari. Selepas beberapa hari apabila lemon sudah kering, gantikan dengan lemon yang baru.

3. Ambil hujung timun atau pangkalnya dan letakkan di tempat yang ada banyak lipas. Kemudian lihat lipas akan mati.

4. Ambil beberapa biji buah pelaga dan letakkan di tempat lipas membiak.

5. Kalau terlalu banyak sangat lipas, sediakan ubi kentang yang direbus dan dilecek dicampurkan bersama serbuk penaik dan gaul. Buat seperti begedel dan letak di tempat banyak lipas.

6. Letakkan hirisan daun pandan di dalam uncang tebuk uncang itu, kemudian letakkan di dalam laci atau di tempat pembiakan lipas.

Selamat Beramal..


Cara Menghalau Tikus

Terlalu Banyak tikus dirumah..??



Berikut beberapa cara yang boleh anda cuba:

1. Daun Pandan

Daun pandan memiliki aroma wangi bukan sahaja boleh menyedapkan bau ruang kediamanan. Keharumannya itu tidak disukai oleh tikus.

2. Kucing

Peliharalah kucing di rumah, terutama kucing jenis tertentu yang dapat membunuh tikus.Kucing merupakan musuh utama bagi tikus!

3. Buah Mengkudu

Ambil dua atau tiga biji buah mengkudu. Potonglah mengkudu tersebut menjadi beberapa bahagian. Letakkan ia dalam sebuah mangkuk di kawasan yang sering dilalui tikus. Bau buah mengkudu yang menyengat membuatkan tikus pergi dari rumah.

4. Minyak Mint

Sapukan minyak yang diperbuat daripada daun mint (MenthaCodifolia) pada sehelai kain dan letakkan di tempat-tempat yang sering menjadi laluan tikus. Sudah pasti tikus tidak akan datang lagi kerana tikus tidak menggemari bau mint.

5. Kapur Barus (DryobalanopsAromatica)

Hancurkan beberapa kapur barus (kasar-kasar), kemudian taburkan di kawasan-kawasan yang menjadi ‘lubuk’ tikus itu. Cara ini cukup efektif kerana tikus sememangnya tidak suka dengan bau kapur barus yang cukup menyengat!

6. Cat BadanTikus
Tangkap seekor tikus, kemudian lumurkan badannya dengan cat berwarna terang seperti warna merah, kemudian lepaskan. Tikus tersebut tidak akan datang lagi, malahan turut membuatkawan-kawan tikusnya yang lain berasa takut untuk mengganggu kediaman anda.

7. Buah Durian

Sediakan dua atau tiga biji buah durian. Mana-mana bahagian isinya yang sedap itu, anda makanlah. Kemudian, letakkan potongan kulit durian tersebut di tempat-tempat yang selalu dilalui oleh tikus. Tentunya bau durian yang menusuk hidung dan kulitnya yang berduri membuatkan tikus berasa gerun untuk singgah di kediamanan anda.

Keberkesanan cara-cara membasmi dan mengusir tikus-tikus tersebut bergantung pada banyak faktor, contohnya keadaan ruang dan kawasan persekitran kediaman anda itu sendiri.

Jadi, anda harus sentiasa peka dengan keadaan sekeliling anda. Elakkan daripada melakukan perkara yang boleh mengundang penyakit yang disebabkan oleh tikus, seperti penyakit kencing tikus!

Penyakit kencing tikus ini adalah antara penyakit berbahaya kerana kebanyakan yang menghidapinya berisiko untuk maut. Jagalah setiap pemakanan, persekitaran dan akitiviti anda dan keluarga setiap hari.Pastikan juga kediaman ada terjamin bersih dan bebas dari pada binatang bernama ‘tikus’ ini!

Sebagai hidup berkeluarga kita perlu tahu pengetahuan asas

Sumber: Petua Nenek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...